¿Estem creant els primers guetos digitals?

El consultor polític i expert en psicologia política Daniel Eskibel alerta que les xarxes socials creen petites bombolles d’opinió on només seguim als iguals.

transformació digital, transformación digital

Eskibel, que ha participat en el curs Claus i reptes de la comunicació: de la transformació digital a l’impacte positiu, ha posat com a exemple d’aquest fenomen l’anàlisi dels resultats electorals, on actualment els derrotats, des dels militants als polítics, es pregunten qui va votar al partit guanyador perquè no pertanyen a la mateixa bombolla que ells.

En la seva opinió, els ciutadans en la societat actual vivim en un món virtual que ens construeixen i ens construïm i que està format per la realitat material i la realitat social, a la qual se sumen els mitjans de comunicació i les xarxes socials . Sobre el fenomen de les fake news, Eskibel ha assenyalat que quan parlem de notícies falses o veritables parlem de la relació entre la informació i la realitat i això exigeix ​​en primer lloc aprofundir en què és la realitat, ja que ha advertit que la ciutadania creu conèixer la realitat i creu que la seva percepció és la realitat.

El món ens sembla enorme però, en realitat, si seguim els moviments de les persones, ens movem en un àmbit territorial molt petit, ha apuntat a tall d’exemple abans d’insistir en la idea que tots tendim a que aquestes zones es converteixin en llocs tancats dels que no vam sortir, pel que no veiem el que altres veuen.

“La nostra lectura del que passa està filtrada pel sistema de mitjans en què ens movem”

Daniel Eskibel

Un altre exemple exposat per aquest expert en psicologia política sobre les bombolles d’opinió que genera la societat actual és que arribem a conèixer a 5.000 persones en tota la nostra vida i això ens fa tenir una mostra de la humanitat molt limitada. Igualment ha incidit en la influència que té en la percepció de la realitat la selecció de comunicació. Seleccionem uns mitjans i circumscrivim la nostra vida a ells.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s